Keuken Kampioen Divisie kijken

Zie in één oogopslag waar KKD wedstrijden live te zien zijn

KKD online kijken

Waar kan ik Keuken Kampioen Divisie kijken?

Inmiddels wordt een groot deel van de wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie uitgezonden op één van de zenders van ESPNESPN of Star ChannelStar Channel . De andere wedstrijden worden uitgezonden op ESPNESPN Watch óf worden niet uitgezonden.

ESPN 1 en Star Channel zijn open kanalen, om de rest van de wedstrijden te kijken is vaak een extra abonnement nodig.

Stream meer dan 75 zenders (met ESPN 1, 2, 3 & 4)

Alle wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zijn LIVE te zien in het schakelprogramma van ESPN 1. Daar worden alle hoogtepunten van de vrijdagavond wedstrijden laten zien. Ook zijn er elke speelronde 1 of 2 wedstrijden volledig live te zien op ESPN 2, ESPN 3 en/of ESPN 4. Hiervoor is wel een abonnement op ESPN Compleet nodig. Het overige deel is dan nog te zien op ESPN Watch (online) of wordt niet uitgezonden.


KKD kijken: Overzicht TV-aanbieders

Sinds 2023 zit bij vrijwel alle TV-aanbieders ESPN 1 in het TV-pakket. Daarmee is het dus mogelijk het schakelprogramma van de Keuken Kampioen Divisie te kijken. Om de LIVE wedstrijden te kunnen zien, is een abonnement op ESPN Compleet nodig. Bij sommige TV-aanbieders is dat ook gratis:

TV AanbiederESPN 1ESPN CompleetOpmerkingen
ZiggoGratis* (Kanaal 18)€17,95,- p.m. (Kanaal 421 - 425)*Minimaal TV start of Standaard
Canal DigitaalGratis (Kanaal 29)Gratis (401, 402, 403, 404)Bekijk Aanbieding
YoufoneGratis (Kanaal 21)GratisBekijk Aanbieding
Online.nlGratis (Kanaal 401)GratisBekijk Aanbieding
T-MobileGratis (Kanaal 150)€10,- p.m.Bekijk Aanbieding
KPNGratis (Kanaal 14)€12,99 p.m.
CaiwayNiet MogelijkVanaf €7,- p.m.
DeltaNiet Mogelijk€12,- p.m.
Budget Alles in 1Gratis (Kanaal 14)€12,99 p.m.
SolconGratis (Kanaal 14)€12,99 p.m.
StipteGratis (Kanaal 651)Gratis
FiberGratis (Kanaal 405)Gratis

Je kan nog meer gratis voetbal kijken op de kanalen van ESPN. Zo zijn alle wedstrijden van het hoogste niveau van Nederland te zien: de Eredivisie. Ook is er internationaal voetbal vanuit de Europa League & Conference League.

KKD live kijken

De uitzendrechten van de Eerste Divisie zijn in handen van ESPN. ESPN bestaat uit 4 zenders, waarvan op de eerste 3 voetbal wordt uitgezonden.

Omdat er veel voetbalwedstrijden tegelijk zijn, kunnen niet alle wedstrijden uit de KKD live worden uitgezonden. Hieronder op een rijtje wanneer wedstrijden LIVE te zien zijn:

Vrijdagavond wedstrijden

Het grootste deel van de wedstrijden in de Eerste Divisie zijn op vrijdagavond om 20:00. Op de zender ESPN 1 is dan altijd het Schakelprogramma. Daarin zijn (live) hoogtepunten te zien van de KKD wedstrijden + Eredivisie wedstrijd van dat moment.

Op de overige zenders van ESPN (2, 3 & 4) zijn meestal 1 of 2 KKD duels volledig live te zien.

Maandagavond wedstrijden

Op maandagavond 20:00 staan er vaak ook wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Dat zijn meestal thuiswedstrijden van de vier beloftenploegen: Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht.

Van deze wedstrijden zendt ESPN er meestal 1 live uit.

Zaterdag / Zondag wedstrijden

Zo af en toe zijn er KKD-wedstrijden op zaterdag of zondag. Dat is meestal wanneer er interlands zijn. De Eredivisie ligt dan even stil, maar de Keuken Kampioen Divisie gaat gewoon door.

Doordat er geen Eredivisie is, kunnen er meer KKD-wedstrijden uitgezonden worden. Hoeveel dat er precies zijn verschilt.

Wat is nodig om die wedstrijden te zien?

ESPN 1 zit bij (vrijwel) alle TV-aanbieders in het standaard TV-pakket. Het schakelprogramma kan dus door de meeste mensen gratis gekeken worden. Om de wedstrijden op ESPN 2, 3 of 4 te kijken, is ESPN Compleet nodig. Dat aanvullende TV-pakket kost tussen de €10,- en €15,- per maand. Er zijn enkele TV-aanbieders die ESPN Compleet gratis aanbieden.

Samenvattingen KKD kijken

Het is altijd gratis mogelijk om samenvattingen van de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie te kijken. Op het Youtube-kanaal van de clubs is één dag na de wedstrijd een uitgebreide samenvatting (circa 10 minuten) van de wedstrijd te zien. Ook zijn er samenvattingen op de website van ESPN en het Youtube-kanaal van ESPN te vinden.

Kijken op laptop, tablet of mobiel

Kan je de wedstrijd niet op TV kijken? Gelukkig kan je de wedstrijden van de keuken kampioen divisie live kijken op alle apparaten. Dit kan via je TV-app of via het platform ESPN Watch. Daarop zijn livestreams van alle wedstrijden die ESPN uitzendt. Die streams kan je kijken op laptop, tablet, of mobiele telefoon.


KKD clubs - Wedstrijdschema

Kies jouw favoriete club uit de Keuken Kampioen Divisie uit de lijst hieronder en zie waar je de komende wedstrijden live kan kijken. Let op: nog niet van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs is een overzicht te vinden, deze worden nog gemaakt.


Over de Keuken Kampioen Divisie

Sinds 2018 heet de eerste divisie van Nederland de 'Keuken Kampioen Divisie'. Daarvoor heette de competitie de Jupiler League. In de KKD spelen 20 clubs, elke club speelt 38 wedstrijden. In totaal zijn er dus 380 wedstrijden per seizoen in de voetbalcompetitie. De competitie wordt georganiseerd door de KNVB.

Het belangrijkste dat in de Eerste Divisie op het spel staat, is het promotie naar de Eredivisie. De nummers 1 en 2 promoveren direct naar de Eredivisie. Voor de nummers 3 tot en met 8 (en periodekampioenen) is aan het eind nog 1 plek te verdienen in de play-offs.

Degradatie naar de Tweede Divisie is momenteel niet mogelijk. Dat komt omdat de stap tussen de Eerste Divisie en Tweede Divisie momenteel te groot is.


Auteur Jonathan

Nieuwe blogberichten