Premier League live kijken

Zie in één oogopslag waar alle Premier League duels LIVE te zien zijn in 2024.

Waar kan ik de Premier League kijken?

In Nederland zijn alle wedstrijden van de Premier League te zien op ViaplayViaplay . Een klein deel daarvan is ook op het open-kanaal Viaplay TV (SBS 9) te zien.

Er is helaas geen gratis en legale manier om de Premier League te kijken.

Wedstrijd overzicht per Engelse club

De Premier League clubs spelen elk 38 competitie-wedstrijden per seizoen. Bekijk hieronder het wedstrijd programma (inclusief Europees voetbal & Beker) van jouw favoriete club:


De Premier League is de competitie waar het meeste geld in omgaat. In de zomer van 2022 werd er in de competitie meer dan 2 miljard uitgegeven aan nieuwe spelers. Ook voor de uitzendrechten van de competitie wordt veel betaald. Voor de rechten in Engeland is in 2015 7 miljard betaald, voor 3 seizoenen Premier League voetbal.

Wat de bedragen in Nederland zijn, is niet bekend. Sinds 2022 zijn de uitzendrechten van de Premier League in handen van streamingdienst ViaplayViaplay . Tot die tijd was de Premier League nog te zien bij Ziggo Sport.

Live op Viaplay. Opzegbaar op elk moment


Uitzendrechten Premier League Nederland

In Nederland is de Premier League live te zien op Viaplay. Op dit streamingplatform worden alle wedstrijden uitgezonden via livestreams. De wedstrijden zijn live te zien, maar het is ook (tijdelijk) mogelijk om de wedstrijden terug te kijken. Viaplay heeft in ieder geval tot en met 2028 de uitzendrechten van de Engelse Premier League.

Naast live wedstrijden heeft Viaplay documentaires en series over de Premier League in het aanbod. Meer voetbal kijken? De Bundesliga zit ook in het aanbod van Viaplay, net als de Formule 1.

Overige opties live Premier League kijken

Met Viaplay die de exclusieve uitzendrechten heeft voor de competitie, is er geen andere partij die de Premier Leeague uitzendt.

Met een VPN (zoals Surfshark of NordVPN) is het wel mogelijk om gebruik te maken van buitenlandse livestreams. Maar ook hier is het zo: er is geen legale & gratis manier om Premier League te kijken.

In Engeland is het nog een stuk lastiger: daar zijn de uitzendrechten bij 3 verschillende partijen. Dat zijn: Sky Sports, BT Sport & Amazon Prime. Om in de UK alle wedstrijden van je club te kunnen kijken, zijn 3 abonnementen nodig van totaal £50,-. Zo bizar is het gelukkig (nog) niet in Nederland.

Premier League live op TV

Zoals eerder is er niet een TV-zender meer waar Engels voetbal live te zien is. Gelukkig is het wel mogelijk om de live streams van Viaplay op TV te kijken. Dat kan via de TV-app (op Smart TV) of streamen via een Chromecast.

Natuurlijk kan je de duels ook kijken op mobiel, tablet of laptop. Dat kan via de website of App van Viaplay.

Premier League per TV aanbieder

Omdat Viaplay een streamingdienst is, maakt het niet uit bij welke TV-aanbieder je zit. Je kan Viaplay direct aanschaffen en in sommige gevallen via je TV aanbieder. Zo kunnen klanten via Ziggo of via KPN Viaplay activeren. De prijzen hiervan zijn wel altijd gelijk aan die op de website van Viaplay zelf.


Premier League samenvattingen kijken

Op Viaplay zijn van elke speelronde de samenvattingen te streamen in Premier League Review. In één uur tijd ben je weer helemaal bij wat er in de wedstrijden gebeurt is.

Samenvattingen zijn voor iedereen gratis te zien op de Youtube kanalen van de Premier League clubs. Vlak na de wedstrijd is er daar een korte samenvatting (2 minuten) te vinden. Enkele dagen later mogen de clubs uitgebreide samenvattingen plaatsen op hun Youtube kanaal. Deze Extended Highlights duren meestal 10 minuten.

Samenvattingen zijn ook te zien op BBC One in het programma 'Match of the Day'. Dat is meestal in de avond tussen 23:00 en 00:00. Bij de meeste TV-aanbieders zit de zender BBC One in het standaard TV-pakket.

Premier League: de belangen (2024)

In de Premier League zijn er verschillende fronten waarop wordt gestreden. Dat zijn: het kampioenschap, Europees voetbal en de strijd tegen degradatie.

Strijd om de titel

Wie wint er uiteindelijk de competitie? In seizoen 22/23 gaat die strijd vooral tussen Arsenal en Manchester City. Als we kijken naar de geschiedenis, zien we dat Manchester United (20x) het meest vaak kampioen is geworden. Liverpool is 19x kampioen van Engeland geworden en Arsenal staat op plek 3 (13x).

Europese tickets

De eerste 4 van de Premier League plaatsen zich direct voor de Groepsfase van de Champions League. Voor de Europa League plaatst de nummer 5 zich en de winnaar van de FA Cup. Is de FA Cup winnaar een ploeg uit de top 5? Dan gaat dat ticket naar de nummer 6 van de competitie. Ook is er één Engels ticket voor de UEFA Conference League. De winnaar van de League Cup plaatst zich voor de play-offs van de Conference League. Is de winnaar van de League Cup een ploeg uit de top 6? Dan gaat het ticket naar de Nr.7 van de Premier League.

In Engeland zijn er geen play-offs voor Europees voetbal zoals in Nederland.

Strijd tegen degradatie

Sportief en financieel gezien staat hier het meeste op het spel. Plek 18, 19 en 20 betekenen directe degradatie naar de Championship. Om de financiële klap op te vangen, krijgen de clubs een tegemoetkoming. Volgens een speciale regeling genaamd 'parachute payment', krijgen de clubs nog 1 tot 3 jaar geld. Dat is ter compensatie van de veel lagere TV-gelden in de Championship.

Wat zijn de teams die de meeste seizoenen op het hoogste niveau van Engeland speelden? Dat zijn Everton FC (120 seizoenen), Aston Villa (109), Liverpool (108) en Arsenal (106).

Van de huidige Premier League teams, hebben Bournemouth (6 seizoenen) en Brentford FC (7) de minste ervaring op het hoogste niveau.


Auteur Jonathan

Nieuwe blogberichten