Basketbal kijken

Zie in één oogopslag waar alle basketbal-wedstrijden te zien zijn.

Waar Olympische Spelen basketbal 2024 kijken?

Voor het basketbaltoernooi zijn de uitzendrechten exclusief in handen van Discovery+Discovery+ . Je hebt dus een abonnement op de streamingdienst nodig om alle wedstrijden te kunnen zien.

Populaire competities


Basketbalcompetities kijken

Er zijn verschillende basketbal-competities die in Nederland populair zijn om te kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Amerikaanse NBA, de Nederlandse BNXT League en internationale wedstrijden. Bekijk in dit overzicht waar de verschillende toernooien live te zien zijn:

CompetitieUitzendrechten
NBAESPN Compleet
BNXT LeagueZiggo Sport Totaal
WK (Kwalificatie)Ziggo Sport Totaal
EK (Kwalificatie)Live wedstrijden

NBA live kijken

De uitzendrechten van de NBA zijn in Nederland in handen van ESPN. Met name op de zender ESPN 4 zijn wedstrijden van de Amerikaanse basketbal-competitie te zien. Lees hier meer over de NBA kijken in Nederland!


BNXT League

Het hoogste niveau van het Nederlandse basketbal is de BNXT League. Topclubs als Donar Groningen, ZZ Leiden en Landstede Hammers doen mee aan deze competitie. De uitzendrechten van de BNXT League zijn in handen van Ziggo Sport. Een deel van de wedstrijden worden live uitgezonden op één van de zenders van Ziggo Sport Totaal.


Internationale wedstrijden

De kwalificatie duels van Oranje voor het EK en WK zijn te zien bij Ziggo Sport. Ook zijn de wedstrijden in het eindtoernooi vaak bij Ziggo Sport te zien.


Auteur Jonathan