Live tennis kijken

Zie in één oogopslag waar alle tennis wedstrijden te zien zijn.

Gratis Australian Open kijken

De meeste uitzendrechten van tennistoernooien zijn in handen van Ziggo Sport en Eurosport. Er zijn nog maar weinig toernooien op openbare TV-zenders live te zien. Maar: De Olympische Spelen deels wél op de publieke omroep te zien. Op deze pagina vind je een overzicht van waar je alle belangrijke tennistoernooien kan volgen!

Waar kan ik Olympisch tennis kijken?

De NOSNOS mag vanwege uitzendrechten maar één livestream tegelijkertijd uitzenden. Wanneer er Nederlandse tennissers spelen en eventueel finales zal dat waarschijnlijk op NPO 1 te zien zijn.

Om meer van het Olympisch tennistoernoi te kijken heb je een abonnement op Discovery+Discovery+ nodig. Die streamingdienst heeft de uitzendrechten van alle wedstrijden van de Olympische Spelen 2024.

Tennis kalender + waar kijken?

Hieronder vind je een overzicht van de eerst volgende belangrijke tennis toernooien. Dit zijn onder andere de Grand Slams, de Olympische Spelen, ATP 1000 en Davis Cup.

ToernooiCategorieTe zienStartFinaledag
Australian OpenGrand SlamEurosport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN15 jan 202428 jan 2024
Davis Cup (Kwalificatie)Landenteams HerenZiggo Sport (Tennis)3 feb 20245 feb 2024
ABN Amro Open RotterdamATP 500Ziggo Sport (Tennis), (deels) NOS12 feb 202418 feb 2024
Indian Wells / BNP Paribas OpenATP Masters 1000Eurosport, Ziggo Sport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN7 mrt 202418 mrt 2024
Miami OpenATP Masters 1000Eurosport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN21 mrt 20241 apr 2024
Rolex Monte-Carlo MastersATP Masters 1000Eurosport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN8 apr 202415 apr 2024
Roland GarrosGrand SlamEurosport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN27 mei 20249 juni 2024
Libema Open RosmalenATP 250Ziggo Sport (Tennis), (deels) NOS10 jun 202416 jun 2024
WimbledonGrand SlamEurosport, Discovery+Discovery+ , Ziggo Sport (Tennis), BBC One/Two & gratis via VPN1 juli 202414 juli 2024
Olympische SpelenOlympicsEurosport, Discovery+Discovery+ & gratis via VPN26 jul 202411 aug 2024
US OpenGrand SlamEurosport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN26 aug 20248 sep 2024
Canada OpenATP Masters 1000Eurosport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN4 aug 202412 aug 2024
Western & Southern OpenATP Masters 1000Eurosport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN11 aug 202418 aug 2024
Rolex Shanghai MastersATP Masters 1000Eurosport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN30 sep 20246 okt 2024
Rolex Paris MastersATP Masters 1000Eurosport, Discovery+Discovery+ , Tennis TV & gratis via VPN28 okt 20243 nov 2024
Billie Jean King Cup (Finales)Landenteams DamesZiggo Sport (Tennis)5 nov 202410 nov 2024
Davis Cup (Finales)Landenteams HerenZiggo Sport (Tennis)19 nov 202424 nov 2024

Zenders & streamingdiensten voor tennis

Alle Grand slams & ATP 1000's LIVE.

Tennis live kijken via VPN

Wanneer je in het bezit bent van een VPN (paar euro per maand) kan je via verschillende legale livestreams gratis tennis kijken. Hoe zit dat precies?

In elk land zijn de uitzendrechten voor tennistoernooien bij een andere partij. Soms zijn die uitzendrechten in een land bij een open kanaal (zoals de NOS). Zo is Wimbledon in Nieuw-Zeeland op het open kanaal.

Met een VPN kan jij ook profiteren daarvan. Met één klik op de knop ben je verbonden met een server in Nieuw-Zeeland. Zo kan je gratis & legaal de tennis-uitzendingen bekijken!

Populaire VPN's voor Sportliefhebbers

  • Snelste VPN ter wereld
  • Razendsnel F1 kijken
  • Reviews 9.6

  • Meest betrouwbare VPN
  • Razendsnel F1 kijken
  • Reviews 4,7/5

Gratis & legale livestreams (via VPN)

Hier een overzicht van toernooien die je gratis kunt kijken via een VPN:

ToernooienLandNaam omroepAccount nodig?Reclames?
WTA Tour, US OpenNieuw-ZeelandTVNZn.n.b.n.n.b.
Australian Open, Roland GarrosOostenrijkServus TVn.n.b.n.n.b.
Wimbledon, Australian Open, ATP 1000sZwitserlandSRFn.n.b.n.n.b.

Het is hier vaak wel nodig om een account aan te maken op de website. Er zit uiteraard geen Nederlands commentaar bij de livestreams. Ook kunnen er restricties zijn op het aantal tenniswedstrijden dat partijen mogen uitzenden.


Tennis kijken: Ziggo Sport (Totaal)

Verreweg de meeste tennistoernooien zijn te zien bij Ziggo Sport. Bij Ziggo Sport zijn alle ATP 1000 en ATP 500 toernooien live te zien. Dit is het niveau onder de 4 Grand Slams. Van de 4 Grand Slams is er één ook bij Ziggo Sport te zien, namelijk Wimbledon.

De grote landentoernooien, de Davis Cup en Billie Jean Cup zijn ook bij Ziggo Sport live te zien. De twee Nederlandse toernooien, ABN Amro WTT (Rotterdam) en de Libema Open (Rosmalen), zijn ook op Ziggo Sport te kijken.

ATP 1000, Wimbledon, Davis Cup en meer!

Klanten van Ziggo kunnen een deel van deze tenniswedstrijden op Kanaal 14 zien. Een deel van deze wedstrijden zijn door concurrentie van andere sporten alleen op Kanaal 406 te zien. Deze speciale tennis-zender is onderdeel van Ziggo Sport Totaal. Dat is een extra tv-pakket, bestaande uit 6 sportzenders. Hoeveel dat kost bij jou TV-aanbieder, is te zien op onze TV providers pagina.


Tennis kijken bij NOS

Waar eerder nog veel tenniswedstrijden live bij de NOS te zien waren, is dat nu steeds minder het geval. Bij de NOS zijn er meestal alleen nog (korte) samenvattingen van tenniswedstrijden te zien.


Live tennis kijken: Eurosport / Discovery+

Eurosport bestaat uit twee TV-zenders, waarvan Eurosport 1 vaak standaard in het TV-pakket zit. Naast de TV-zenders zijn alle sporten ook on-demand te zien op de Eurosport.nl (voorheen Eurosport Player) en Discovery+.

Op het gebied van Tennis zit je goed bij Eurosport. De 4 Grands Slams zijn namelijk allemaal te zien op Eurosport. Dit zijn: Wimbledon, Roland Garros, de Australian Open en de US Open. Er zijn ook enkele kleinere toernooien te zien op Eurosport, zoals de Diriyah Cup.


Tennis kijken via Tennis TV

Tennis TV is de Online Streamingdienst van de ATP Tour, wat de organisator is van veel mannen-toernooien in het tennis. Op Tennis TV kan je on-demand wedstrijden kijken van ATP Tour en de ATP Tour Finals. Er is ook een archief met oude wedstrijden (vanaf de 90s) om te kijken en er zijn veel samenvattingen te zien. Er zijn geen grand slams te zien op Tennis TV.

Met een premium abonnement heb je onbeperkt toegang tot deze content. In Nederland kost een abonnement €109,99 per jaar of €14,99 per maand.


Toernooien

Australian Open kijken

Elk jaar is de Australian Open de eerste Grand Slam van het tennis-seizoen. Dit is het toernooi waar Novak Djokovic 10 van zijn Grand Slam titels heeft behaald

In Nederland zijn de tennis-wedstrijden (vaak vroeg in de ochtend) te zien op Eurosport. Heb je geen abonnement op Eurosport of Discovery+? Via een VPN is het mogelijk om gratis via het Oostenrijkse Servus TV te kijken naar de Australian Open.

ABN Amro Open (Rotterdam) kijken

De ABN Amro Open is onderdeel van de ATP-500 toernooien, daarmee is dit het belangrijkste tennistoernooi van Nederland. Er staan met Roger Federer en Andy Murray ook grote namen op de erelijst.

Alle wedstrijden van het Nederlandse tennistoernooi zijn te zien op Ziggo Sport Kanaal 14 en/of Ziggo Sport Tennis. De avondsessies, de halve finales en finales zijn ook bij de NOS te zien. Dat is dan in ieder geval op nos.nl, een deel zal ook worden uitgezonden op NPO 1.

Roland Garros kijken

Roland Garros, ook wel French Open genoemd, kan je in Nederland ook bij Eurosport & Discovery+ live volgen. Voor wie het toptennis uit Parijs wil kijken, maar geen abonnement heeft: Servus TV biedt ook hier de uitkomst. Met een VPN-verbinding kan je de livestreams gratis kijken.

Op het gravel in Parijs is Rafael Nadal de meest succesvolle speler met 14(!) titels.

Libéma Open (Rosmalen)

Het andere grote tennistoernooi van Nederland: de ATP Rosmalen. Dit ATP-250 toernooi staat op de tennis kalender tussen Roland Garros en Wimbledon in. Het grastoernooi dat wordt gehouden nabij Den Bosch werd in 2023 gewonnen door Tallon Griekspoor.

De Libéma Open is live te zien op Ziggo Sport (Tennis). In het finaleweekend zijn er ook wedstrijden bij de NOS te zien. Dat kan dan op NPO 1 zijn en/of nos.nl.

Wimbledon kijken

Het Grand Slam toernooi in Londen is het oudste tennistoernooi ter wereld. Nog altijd worden de wedstrijden op gras gespeeld en is voor de spelers de dress-code traditioneel all-white.

Wimbledon is de grand slam die in Nederland op de meeste verschillende manieren te kijken is. Alle wedstrijden zijn te zien op Eurosport / Discovery+ & Ziggo Sport. Op Ziggo Sport zijn een deel van de wedstrijden op Kanaal 14 en een deel op Ziggo Sport Tennis.

Een andere optie zijn de Engelse zenders BBC One & Two, die bij veel Nederlanders in het standaard TV-pakket zitten. Daar kan je vele Wimbledon-wedstrijden live kijken met Brits commentaar.

De laatste optie is om Wimbledon te kijken via een VPN-verbinding. Zo kan je bijvoorbeeld via de Zwitserse omroep SRF naar Wimbledon kijken.

US Open kijken

De laatste Grand Slam van het tennis seizoen wordt gehouden in New York. Op een complex met 22 hardcourtbanen staat het grootste tennisstadion ter wereld: het Arthur Ashe Stadium. Dit stadion heeft een capaciteit van ruim 23.000 toeschouwers.

De matches op de US Open zijn Nederland te kijken via Eurosport & Discovery+. Voor wie geen abonnement daarop heeft, kan via een VPN-verbinding gekeken worden naar de US Open via het Nieuw-Zeelandse TVNZ.


Auteur Jonathan

Nieuwe blogberichten